Belkide Türkiye’deki en berrak denize sahip Datça, Yunanistan‘a yakın olması sebebiyle plajlarına benzemektedir. Şirin ufak bir yerleşim yeri olan bu bölgede büyük oteller görmeniz çok mümkün değil. Tesislerin yer almadığı bu koyda dilediğiniz gibi kamp ve piknik yapabileceğiniz bir yerdir.

Adından da anlaşıldığı üzere tıpa tıp akvaryum suyunu andıran berraklıktaki denizde yüzerken kendinizi içindeki canlıları izlerken bulacaksınız. Plajda renkleri kırmızılı pembeli rengarenk taşlar bulunuyor. Plaj oldukça bakir olduğu için merdivenle inişi yoktur ancak insanlar inip çıktıkça belirli bir yol oluşturmuşlar.

Arabanızla ile geleceksiniz yukarıda bulunan park alanına bırakırsanız herhangi bir ücret ödemek durumunda kalmazsınız. Hatta burada bulunan ormanlık alanda kamp dahi yapabileceğinizi söyleyebilirim. Daha önce bahsettiğim üzere herhangi bir işletmenin bulunmaması sebebiyle yeme içme ihtiyaçlarınızı 4 kilometre uzaklıkta bulunan marketten alabilirsiniz. Datça’dan kalkan tekneler ilde de koya ulaşmanız mümkün. unutmadan söyleyeyim yanınıza mutlaka deniz gözlüğü gitmeyi unutmayın!