Dalyan’a yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Aşı Koyu, Ortaca Koyları denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biridir. El değmemiş doğası ile görenleri kendine hayran bırakan koy sessiz, sakin, huzurlu bir ortamda kafa dinlemek ve tatilini geçirmek isteyenler için oldukça idealdir. Yemyeşil çam ağaçlarının içinde, doğa ile iç içe, denizin ve güneşin tadını en güzel şekilde çıkarabileceğiniz koyun yolu oldukça bozuktur.

Yolunun bozuk olması nedeniyle karadan ulaşımın zor olduğu koya ulaşım genelde tekne turları ile sağlanır. İçinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunan koy, tekne turlarının ve mavi yolculuk yatlarının uğrak noktasıdır. Aşı Koyu Plajı yumuşacık kumları ile göz doldurur. Deniz suyu sıcak, sakin ve sığdır.  Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için oldukça idealdir. Sığ denizden hoşlanmayanlar ise uzun iskeleyi kullanarak denize girebilir. Koya girişlerde ücret alınmamaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralama imkânı, duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Çam ağaçlarının altında piknik yapabileceğiniz, denizin tadını çıkarabileceğiniz koy, mükemmel su altı manzarası ile dalış için de oldukça uygundur.

Nasıl Gidilir: Aşı Koyu’na toplu taşıma ile ulaşım bulunmuyor. Aracıyla gelecek olanlar Gökbel’i geçip Mergenli’ye geldikten sonra sağda koyu gösteren tabelayı göreceklerdir. Sağ yol ayrımına girip yaklaşık 7 km yol gittikten sonra koya ulaşım sağlanabilir. Ancak koya giden yol kısmen kötüdür ve altı yüksek bir araçla gelmeniz daha iyi olacaktır.