Kabak koyu Fethiye’nin bakir koylarından bir tanesidir. Fethiye merkezden 16 km uzaklıkta bulunan Kabak koyu, çevresini saran yüksek kayalıklar, bu kayalıklardan dökülen şelaleleri ile cennetten kopmuş bir parçayı andırmaktadır. Kabak koyunun Likya yolunda yer alması ve son yıllarda sessiz sedasız, insanlardan ve teknolojiden uzak bir tatil merkezi arayan tatilcilerin popüler bir adresi haline gelmiştir.

Kabak Koyuna Nasıl Gidilir?

Kabak koyuna Ölüdeniz sahilinden kalkan teknelerle ulaşım sağlanmaktadır. Yaklaşık yarım saatlik bir deniz yolculuğundan sonra önünüzde yemyeşil uzanan kanyon onu çevreleyen sarp kayalıklar ile karşı karşıya kalırsınız. Diğer bir ulaşım alternatifi, Fethiye merkezden kalkan Faralya Köyü dolmuşlarıyla yada özel arabanızla kabak koyunun üstüne kadar gelip, oradan traktörlerle aşağıya koya iniş yapmak.

Kabak Koyundaki Konaklama Mekanları Kamping Alanları

Kabak koyunda konaklama için birçok tercihiniz olabilir. Kamping şeklinde çadırda kalabilirsiniz, ağaç evleri yada bungalovları tercih edebilirsiniz. Kabak koyundaki kamp alnlarında elektrik ve su verilmektedir.  Buradaki işletmeler tarafından sabah ve akşam yemekleri de verilmektedir.