İztuzu Plajı’nın en uç noktasında yer alan Dalyanağzı Plajı’na tekne turları ile ulaşılır. Kara ile direkt bağlantısı bulunmayan Dalyanağzı Plajı’na ulaşmak için 5 km uzunluğundaki İztuzu Plajı’nı yürüyerek geçmek gerekir. Labirenti andıran sazlıkların arasında 45 dakikalık bir tekne yolculuğunun ardından ulaşılan plaj, hem tatlı hem de tuzlu suda yüzme imkânı sunması nedeniyle tercih edilir.

Caretta Carettaların yumurtlama alanlarından biri olan plaj koruma altında olduğundan girişlerde ücret alınmaktadır. Alınan ücret nesli tükenmekte olan deniz canlılarını korumak için kullanılmaktadır. Plajda belediye tarafından işletilen bir tesis bulunmaktadır. Buradan şezlong ve şemsiye kiralayabilir, yeme içme, duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bir tarafı tatlı su, bir tarafı da tuzlu su ile çevrili olan plajın tatlı su tarafı teknelerin demirlediği yerdir ve hemen derinleşir. Bu nedenle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir. Tuzlu su tarafı ise oldukça sığdır ancak dalgalı olması nedeniyle yine de çocuklar için uygun değildir.

Nasıl Gidilir: Dalyanağzı Plajı’na dolmuş teknelerle ulaşım sağlanmaktadır. Biletinizi giderken gidiş-dönüş olarak satın alıyorsunuz. Dönüşte sıradaki tekneye binerek ulaşımınızı sonlandırabilirsiniz. Plaja karayolu ile ulaşım yoktur.