Tarihi, M.Ö. 11. yüzyıla kadar uzanan bölgeye önceden Antik Datça denirmiş. Yazımızda bahsettiğimiz Can Yücel’in evi de burada yer alıyor. Rengarenk sokaklarda gezerken tarihin atmosferini hissedeceksiniz. Bol bol fotoğraf çekilmeyi unutmayın!

Neden Gitmeliyim? Meydanda dut ağaçlarının gölgesine yerleşmiş Orhan’ın Kahvesi buradaki buluşma noktası haline gelmiş. Can Yücel’in de sık sık geldiği ve insanlarla vakit geçirdiği için Can Yücel kahvesi olarak adlandırılmaktadır. Burada biraz dinlenip bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Özellikle gözleme yemenizi tavsiye edebilirim.

Kaçırmayın! Meydandan Akkarca Sokağa’a doğru ilerlediğinizde el yapımı işlere ve Alamango Evi’ni göreceksiniz. Bu ev Alamango adındaki bir Rum vatandaşına ait olup başlarda otel ve galeri olarak hizmet vermiş ancak günümüzde herhangi bir amaç için kullanılmamaktadır. Bunun yanından devam ettiğiniz takdirde Eski Datça’nın merkezindeki Çarşı Sokağı’na çıkarsınız. Gezdiniz yoruldunuz, o zaman kısa bir mola verip Ceren Cafe – Restaurant ve Datça Sofrası’nda karnınızı doyurabilirsiniz.