Kaş’ın yakınlarında keşfedebileceğiniz yaylaların başında Gömbe Yaylası ve Felen Yaylası geliyor. Müthiş doğalarıyla gören herkesi kendilerine hayran bırakan yaylalarda, yaz boyu bir dizi aktivite gerçekleştirilebiliyor.

Antalya’nın ve aynı zamanda Türkiye’nin en ünlü yaylalarından biri olan Gömbe Yaylası, Kaş’a 70 kilometre mesafede, Yumru Dağı’nın zirvesinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Yaylaya kızılçam, sedir ve ardıç ağaçları ile donatılmış rüya gibi bir yol üzerinden ulaşılıyor. Yörüklerin yaylak alalarından biri olan Gömbe, doğaseverlerin de radarında! Ayrıca çeşitli kaynaklarda yaylanın, Osmanlı Dönemi zamanında hayvan pazarı olarak kullanıldığı ve en eski yağlı güreşlerin yapıldığı yer olduğu söyleniyor.

Yaylada Yeşilgöl adı verilen bir krater gölü yer alıyor. Buz gibi suyu ve harika manzarasıyla dikkat çeken bu gölde, dileyen herkes yüzebiliyor. Yaylada bulunun bir diğer doğa harikası ise Akdağ’ın zirvesinde 60 metre yükseklikten aşağı düşen Uçarsu Şelalesi…

Uçarsu Şelalesi, fotoğraflarınız için harika bir fon oluşturacak! Yaz sıcaklarında nefes alınabilecek bir rota olarak nam salan Gömbe Yaylası, ceviz ve armuduyla da oldukça meşhur.

Ayrıca gelmişken yaylada yetişen taze oğlak eti ile yapılan ve taş ocaklarında yavaş şekilde pişirilen Gömbe Kebabı ve çöreğinin tadına bakmayı unutmayın!

Kaçırmayın! Kaş’a 12 kilometre mesafede yer alan Felen Yaylası ise tüm bölgeyi görebilen hakim bir tepe üzerinde konumlanıyor. Dolayısıyla harikulade bir manzara sizleri bekliyor. Yaylanın çevresinde Antiphellos ve Phellos antik kentlerine ait tarihi surlar yer alıyor.

Yayla etrafında rölyeflerle süslenmiş lahitler ve ev şeklinde kayalardan yapılmış mezarları görmek mümkün. Felen Yaylası, aynı zamanda, trekking ve tırmanış için muazzam bir rota!