Dalyan’a yaklaşık 13 km uzaklıkta bulunan İztuzu Plajı sadece ülkemizin değil, dünyanın en ünlü plajlarından biridir. 5 kilometrelik sahil uzunluğuna sahip olan plaj bir tarafında tatlı su bir tarafında da tuzlu su bulunan nadir plajlardan biridir. Altın sarısı yumuşacık kumsalı ile göz dolduran plaj, gündüzleri turistlere ev sahipliği yaparken geceleri ise Caretta Carettaların yumurtlama alanlarına dönüşür. Nesli tükenmekte olan deniz canlılarını rahatsız etmemek için plaj erken saatlerde kullanma kapanır ve çevrede ışıklandırma bulunmaz.

İztuzu Plajı’na günübirlik tekne turları ile sandallarla ya da kara yolu ile ulaşılabilir. Koruma altına alınmış olan plaja girişte sembolik bir ücret ödemek gerekir. Alınan ücret kaplumbağaları korumak için kullanılır. Plaj etrafında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmeler mevcuttur. Arkasında bulunan yeşil alanları, turkuaz rengi sakin denizi ve harika kumsalı ile hayranlık uyandıran İztuzu Plajı, berrak sığ denizi ile çocuklu ailelerin de ilk tercihidir.

Nasıl Gidilir: İztuzu Plajı’na teknelerle ulaşım sağlanmaktadır. Araçla gelecek olanlar için ise otopark alanı bulunmaktadır.