Dalyan merkeze 15 km uzaklıkta bulunan Kargıcak Koyu, İztuzu Plajı ile Aşı Koyu arasında yer alan, çok fazla kişi tarafından bilinmeyen, bu nedenle de bakir doğası ile korunan yerlerden biridir. 500 metre uzunluğunda bir kumsala sahip olan koy, yemyeşil tepelerin arasında kalmış saklı bir cenneti andırıyor. Karadan sadece özel araçla, denizden ise yalnızca özel kiralık teknelerle (tekne turu bulunmuyor) ulaşılabilen koy bu nedenle son derece sakindir.

Girişin ücretsiz olduğu koyda küçük bir tesis yer alıyor. Buradan şezlong ve şemsiye kiralayabilir, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. İsterseniz kendi şemsiyenizi kurabilir, havlunuzu sererek güneşlenebilir; kendi yiyecek ve içeceklerinizi getirebilirsiniz. Kargıcak Koyu Plajı iri kumlarla kaplıdır. Akvaryum berraklığındaki denizi serin ve sakindir. Deniz çabuk derinleştiği için çocuklar ve yüzme bilmeyenler için tehlikeli olabilir. Dalyan’ın en sakin yerlerinden biri olan Kargıcak Koyu’nda denizin tadının çıkarıp dilediğinizce güneşlenebilir, sessiz bir ortamda kitap okuyabilir, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Kargıcak Koyu’na, Dalyan ilçe merkezinden İztuzu Plajı’na giderken, yol üzerinde solda kalan tabelalar yardımıyla yaklaşık 20 dakikalık bir sürüş sonrası gelebilirsiniz. Ancak koya inen yolun pek de iyi olmadığını, bu nedenle dikkatli gelmeniz hatırlatmak isteriz.