Kaş At Çiftliği, Çukurbağ Köyü’nde, Kaş ilçe merkezine araba ile 10 dakikalık mesafede yer alıyor. Çiftliğe özel araçla ve de ilçe merkezinden, haftanın yedi günü, belirli aralıklarla hareket eden minibüslerle ulaşılabiliyor.

Çiftlik, özellikle çocuklu ailelerin vakit geçirebilmeleri için harika bir ortam sunuyor. Öyle ki Kaş sakinleri hafta sonlarını değerlendirmek için bu gibi yerleri sıklıkla tercih ediyor.

Neden Gitmeliyim? Kaş At Çiftliği’nde manejde at sürme veya at ile tura çıkma gibi aktiviteler gerçekleştiriliyor. Tura katılmak istemeyenler için çiftlikteki manejde at sürme eğitimi veriliyor ve kişilerin bu deneyimi yaşaması sağlanıyor.

At turu ile çiftlikten yola çıkılıp, Kaş’ın arkasındaki tepede göreceğiniz ‘Uyuyan Dev’ kayalıklarına gidiliyor. Asfalt yola girmeden, sadece doğanın içinden ilerleyerek gerçekleştirilen at turları takribi 1 saat sürüyor.

Kayalıklara ulaşıldığında Kaş’ı tepeden seyretmek için mola veriliyor. Sonrasında yine 1 saatlik bir yolculukla çiftliğe geri dönülüyor. At turu minimum 2, maksimum 6 kişiyle gerçekleştiriliyor.

Uyuyan Dev Kayalıkları: Mitolojide, Kaş Limanı karşısında Prometeus olarak bilinen Uyuyan Dev’in burayı koruduğuna inanıldığı için kayalıklar bu isimle anılıyor. Efsanenin devamına göre kayalıkların tam karşısında bulunan Meis Adası’nın en uç noktasında devin sevgilisi yaşıyormuş.

Birbirine kavuşmak için bekleyen bu aşık devler, denizin taşarak her iki deveye değmesini bekliyor. Eğer bu olay gerçekleşirse kavuşacakları ve bir daha ayrılmayacaklarına inanılıyor. Ayrıca bir diğer inanca göre; bu devin gözlerine bakan aşıklar, hiç ayrılmayıp, sonsuza dek birlikte oluyorlarmış.

Kaçırmayın!

Kaş’ta ata binip, safari turlarına katılabileceğiniz bir çiftlik daha mevcut. Patara At Çiftliği (Patara Horse Riding) olarak hizmet veren bu çiftlik Gelemiş Köyünde bulunuyor. Çiftlik tarafından düzenlenen at turları ile Patara Plajı, kum tepeleri ve Likya yolunda at üstünde gezintiler yapılabiliyor.