Kaş’ta yapılacak şeyler denildiğinde akla ilk  gelen aktivitelerden biri tekne turlarıdır. Öyle ki Kaş’a tatile gelip de tekne turlarına katılmadan dönen pek yoktur, diyebiliriz. Kayalıklı bir kıyı tipine sahip olan Kaş’ta doğal plajların sayısı az olup; yalnıza denizden görülebilecek dikkat çekici yerler vardır.

Neden Gitmeliyim? Bu durum tekne turlarına olan ilgiyi daha da arttırmaktadır. Zira Kaş tekne turları ile hem antik kalıntılar görülebiliyor hem de karadan ulaşılamayacak pek çok harika koyda denize girme fırsatı elde edilebiliyor.

Kaş günübirlik tekne turlarının en popüler olanı ise Kekova Turu. Bu tur, Antalya’nın Kaş ve Demre ilçeleri arasında bulunan Kekova’nın tarihi kalıntılarına ve pırıl pırıl koylarında gerçekleştiriliyor. Tekne turu ile tekne turu ile Kekova Batık şehri, Kaleköy’ü, Simena’yı, lahitleri ve koyları yakından görüp aynı zamanda denize girme şansı elde ediliyor.

Kekova tekne turlarına Kaş Limanı, Demre Çayağzı Limanı ve Üçağız Köyü Limanı’ndan katılabiliniyor. Kekova tekne turları yarım gün veya günübirlik olarak düzenleniyor. Herkes bütçesine ve zamanına göre uygun bir tekne ile tura katılabiliyor. Genellikle Üçağız Köyü Limanı’ndan tura katılmak tavsiye ediliyor.

Zira Kaş Kekova tekne turu veya Demre Kekova tekne turuna katıldığınız zaman yolculuğun süresi ziyadesiyle uzuyor. Fakat tekneye Üçağız Limanından binildiği takdirde hemen hemen beş dakika sonra Kral mezarları dahi görülebiliyor. Kekova’nın merkezi olan Üçağız Köyü, aynı zamanda araçla gelebileceğiniz son noktayı teşkil ediyor.

Kaçırmayın!

Kaş’taki diğer popüler tekne turları; Kaputaş ve Adalar Turu oluyor. Adalar turunda tekne ile Kaş’ın etrafındaki minik adalar gezilip, bol bol denize giriliyor. Kaputaş turları ise genellikle özel talebe göre düzenleniyor.

Tur ile Kaputaş plajına deniz yoluyla ulaşılıp, tertemiz, berrak ve masmavi denizin tadı çıkarılıyor. Kaş tekne turu fiyatları 100 – 150 TL arasında değişiklik göstermekte olup; hafta sonları ve bayram tatilleri gibi yoğun günler için önceden rezervasyon yaptırılması öneriliyor.

Aksi takdirde yer bulmak mümkün değil! Tekne turları genellikle sabah 09.00 sularında başlayıp; akşam 19.00 sularında sonlanıyor. Teknede, öğle yemeği servisi verilip; açık büfe yemekte Akdeniz mutfağına özgü zeytinyağlılar, yoğurtlu makarna, pilav, salata, tavuk ya da deniz ürünleri bulunuyor.

Bunun yanı sıra bazı teknelerde turistik yerlerle ilgili bilgi veren rehberler bulunuyor. Müzik ve eğlence ise tekne katılımcılarının ortak kararına bırakılıyor. Dolayısıyla dileyenler müzik eşliğinde, dileyenlerse sessiz sakin bir atmosferde tekne turu gerçekleştirebiliyor.