Fethiye Kelebekler vadisi, Fethiye’nin el değmemiş koylarından biri ile Babadağ’ın eteklerinden uzanan vadinin oluşturduğu doğal güzelliklerimizden bir tanesidir. İsminden de anlaşılacağı üzere, barındırdığı 70-80 çeşitten fazla endemik kelebek türüyle tam bir doğa harikasıdır. Vadi boyunca ilerlendiğinde, 50 mt yükseklikten dökülen küçük bir şelale ile karşılaşılır. Şelaleden akan sular vadi boyunca küçük bir dere şeklinde akarak denize ulaşır.

Kelebekler Vadisine Nasıl Gidilir?

Kelebekler vadisine Ölüdeniz sahilinden kalkan teknelerle ulaşım sağlanmaktadır. Aynı noktadan kalkan günlük tekne turlarıyla karıştırmayıp, tek destinasyon olarak Kelebekler Vadisine giden tekneler tercih edilmelidir. Yaklaşık yarım saatlik bir deniz yolculuğundan sonra önünüzde yemyeşil uzanan vadiyle karşı karşıya kalırsınız. Ulaşım için tekneye ödenen ücret dönüş yolculuğu için de geçerlidir. Kelebekler Vadisinde uzun süre konaklama yapılmayacaksa tekne turlarıyla burayı bir saatliğine ziyaret edip, günün kalan saatlerinde diğer koyları da görme şansına sahip olabilirsiniz.

Doğa yürüyüşlerini ve macerayı seven tatilciler için diğer bir ulaşım alternatifi, Fethiye merkezden gelen Faralya Köyü dolmuşlarıyla Vadinin üstüne kadar gelip, oradan yamaç ve kayalıklardan aşağı doğru zorlu bir iniş yapmak. İnişte bazı yerlerin gerçekten zorlu olup, ancak oralara monte edilen iplerden tutunarak inilebildiğini belirtmekte fayda var.