Marmara Bölgesi'nde önemli bir yere sahip olan Maşukiye aynı zamanda şehir hayatından kısa bir kaçış içinde harika bir durak noktası oluyor. Keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceğiniz Maşukiye aynı zamanda aşıklar diyarı olarak da bilinmektedir.

Şelaleleri, yürüyüş parkurları ve orman kaplı Maşukiye aynı zamanda yakın çevresinde bulunan diğer gezilecek yerlerden dolayı da oldukça rağbet görüyor. Doğal güzelliklerinin yanı sıra çok güzel restoranları olan Maşukiye güzel bir kahvaltı veya akşam yemeği yemek için de doğru bir tercih oluyor. Maşukiye'de nereye gidilir? Maşukiye'de ne yenir? gibi sorular internette oldukça araştırılıyor. Maşukiye'de gezilecek yerlere ve yenilecek yemeklere dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Maşukiye'de Nereye Gidilir?

Marmara Bölgesi'nde kentten uzak nefes alabileceğiniz nadir yerlerden biri olan Maşukiye'de oldukça keyifli vakit geçirmek mümkündür. Ayrıca Maşukiye'ye gitmişken çevresinden bulunan diğer doğal güzellikleri de görebilirsiniz. Eğer Maşukiye'ye giderseniz çok kısa mesafede bulunan Sapanca Gölü'nü de ziyaret edebilir, ardından yine bağlı bulunduğu Kartepe ilçesini de gezebilirsiniz. Bunun yanında yine aralarında kısa bir mesafe olduğu Ormanya Doğal Yaşam Köyü'nü görmeniz mümkündür. Bunlar dışında Maşukiye'de gezilecek yerler şu şekildedir;

Birbirinden güzel yaylaların bulunduğu Maşukiye'de Kirazlı Yaylası ve Kuzu Yaylası en ünlü olanları arasında yer alıyor. Bunun dışında Çiğdem Yaylası, Soğucak Yaylası, Sultanpınar Yaylası ve Dikmen Yaylası'da Maşukiye'de görülmesi gereken diğer yaylar arasında yer alıyor.

Ayrıca Maşukiye'nin doğal güzelliklerinden biri olan Maşukiye Aygır Deresi'de görülmesi gereken yerlerden biridir. Dere küçük bir şelale görüntüsü vermektedir.

Bunun dışında Maşukiye'ye gittiğinizde bol bol doğa yürüyüşü yapabilir yeşilin içerisinde kendinizi kaybedebilir ve buz gibi akan suyun sesini dinleyerek huzur bulabilirsiniz.