Kaş’ın doğa harikası yerlerinden biri olan Mavi Mağara, Kaş ile Kalkan arasında, deniz kıyısında yer alıyor. Mağara, Kaş’a 18 km Kalkan’a ise 6 kilometre uzaklıkta, Kaputaş Plajı’nın yakınlarında konumlanıyor. 1972 yılında Jeolog Dr. Temuçin Aygen tarafından keşfedilen Mavi Mağara, o gün bugündür, binlerce turistin odağında!

Neden Gitmeliyim? Bir zamanlar içerisinde fokların yaşadığı düşünülen mağaranın içine güneş ışıkları deniz dibinden yansıyarak girip, mavi parlak fosforesson rengi meydana getiriyor. Mağara bundan dolayı Mavi Mağara adıyla anılıyor. Mağaranın uzunluğu 50 metre olup; genişliği 40 metre, yüksekliği ise 15 metre dolaylarında seyrediyor.

Oldukça büyük bir alana sahip olan mağarada, farklı odacıklar ve kanallar bulunuyor. İç ve dış galeriler olarak ikiye ayrılan mağaranın, hem dış hem de iç galerilerinde yumuşak mercan oluşumları ve canlı çeşitliliği dikkat çekiyor. Ayrıca iç galerilerde karides sürüleri görülüyor.

Kaçırmayın! Mavi Mağara’da, hem derinlik seviyesi hem de yapısı sayesinde her seviyede sualtı dalışı yapılabiliyor. Dolayısıyla Mavi Mağara’ya gitmişken, su altı dalışı yapabilir, zengin su altını keşfedebilirsiniz. Bunun yanı sıra Mavi Mağara’ya, her yaz, sezon boyunca özel tekne turları düzenleniyor.