Kaş’a 2 kilometre mesafede yer alan Meis Adası, On İki Ada’ya bağlı bir yerleşim yeridir. Esasen Yunanistan’a bağlı olsa da Kaş’a yakınlığı nedeniyle sıklıkla ziyaret edilir. 425 kişilik nüfusa sahip olan ada genel itibariyle yazlık olarak kullanılıyor.

Yaz boyu Meis’te yaşayan adalılar, kışın gelmesiyle birlikte Yunanistan’daki evlerine göç ediyor. Kızılhisar olarak bilinen ada, Kaş ile birbirini adeta tamamlıyor. Hatta harita üzerinde bir göz gibi beliren Meis Adası’nı çevreleyen Kaş’ın, bundan dolayı bu ismi aldığı biliniyor.

Neden Gitmeliyim? Bu iki harika yer, kaş ile göz misali muhteşem bir ahenk oluşturuyor. Türkiye’ye en yakın Yunan adası olma ayrıcalığına sahip olan Meis Adası, sıcakkanlı insanları, muhteşem doğası ve İtalyan esintisine sahip evleri ile fazlasıyla popüler!

Öyle ki her yıl yerli ve yabancı yüzbinlerce turistin radarında… Ayrıca Meis Adası’nda, tarihi kiliselerden, kalelere, müzelerden, mağaralara kadar gezip görülmesi gereken pek çok turistik yer bulunuyor. Adada, Osmanlı Devleti tarafından inşa edilen etnografya müzesi, St. George Plajı ve Aya Savvas Kilisesi gibi turistik yerler sizleri bekliyor!

Kaçırmayın! Yaz sezonu boyunca hemen hemen her gün Meis Adası’na tekne turları düzenleniyor. Kışın bu oran haftada bire kadar düşüyor. Meis Adası tekne turlarını organize eden şirketler Kaş Meydan’da yer alıyor.