Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz beldesi eşsiz güzellikleriyle muhteşem deniziyle görülesi gereken yerler arasındadır.

Ölüdeniz çevresindeki sahiller sürekli dalgalarla boğuştuğu için Ölüdeniz’ de tek bir dalgaya bile rastlanılmamıştır. Bundan dolayı beldenin adı Ölüdeniz olmuştur.

Ölüdeniz

Ayrıca Ölüdeniz muhteşem denizinden dolayı en iyi deniz ödülünü almıştır. Doğa harikası olan bu belde her yıl binlerce yerli ve yabancı turist çekmektedir. Her yıl gelişen tatil beldesi deniziyle, incecik kumuyla, eşsiz plajları birçok gezgin ve tatilciler tarafından tercih edilmektedir.

Muğla Ölüdeniz beldesinde geçmiş zamanlarda Likya Uygarlığı hakimdi. Dolayısıyla bu belde birçok tarihi kalıntıya ev sahipliği yapmaktadır. Likyalılar tarafından güneş diyarı olarak adlandırılan belde Teke yarımadasında bulunmaktadır.

Ölüdeniz ‘de Görülmesi Gereken Yerler

Sadece Türkiye’de değil dünyada da oldukça popüler bir tatil beldesi haline gelen Fethiye Ölüdeniz eşi benzeri olmayan doğa harikalarıyla her sene binlerce yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.

Sizlerde bu güzel beldeyi görüp, tatilinizi burada geçirmek istiyorsanız öncelikle Ölüdeniz ‘in muhteşem güzellikteki plajını görmelisiniz. İşte sizlere Ölüdeniz beldesini detaylarıyla bu yazımızda anlatmaya çalışacağız.

Kıdrak Koyu

Belce kız beldesine 4 km uzaklıkta olan bu koy tertemiz plajı ve sık çam ağaçlarıyla günübirlik gidilebilecek mesire alanıdır. Genelde beldeye insanlar piknik yapmak amaçlı ve doğayla baş başa kalabilmek adına gelmektedirler.