Datça’ya 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor olup, üç güzeller olarak adlandırılan Hayıtbükü, Ovabükü, Palamutbükü koylarının son sırasında yer alıyor. Mavi ve yeşilin birbiri ile buluştuğu harika bir doğal ortam olan Palamutbükü, zeytin, badem ve çam ağaçları ile çevrelenmiştir. Knidos’un önemli yerleşim alanlarından biri olan bu yer, antik dönemde limanı ve arazileri ile oldukça ünlüdür.

Neden Gitmeliyim? Datça’nın en uzun kumsalına sahip Palamutbükü, ziyaretçi sayısıyla son yıllarda kendinden epey söz ettirmektedir. Bunu sebeplerinden biri de hem rüzgar almayışı hem de berrak denizinden kaynaklanıyor. Kumsal boyu yan yana sıralanmış birçok işletme görmeniz mümkün.

Her işletmenin kendine ait şezlong ve şimsiyeleri mevcut. Bunları kullanabilir ve yeme-içme hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Denizin hemen derinleşmesi sebebiyle yüzmeyi iyi bilen insanlar tarafından sevilen bir denizdir.

Tarih ve doğanın muhteşem uyumunu görebileceğiniz muhteşem tatil rotası, şehrin karmaşasından uzak kafa dinlemek için en ideal nokta. Buranın bu denli tercih edilmesinin bir diğer sebebi de yerel halkın misafirperver ve sıcakkanlı oluşudur.