Civardaki kumsalların en uzunu ve en görkemlisi olan Patara Plajı, Kaş ilçe merkezine yaklaşık olarak 43 kilometre mesafede yer alıyor. Dünya’nın en uzun plajlarından biri olarak, 12 km uzunluğundaki kumsalın derinliği yer yer 200 – 300 metreye ulaşıyor.

Hatta uzunluğu nedeniyle kumsalın geçmişte Yeşilçam filmleri tarafından çöl sahnelerinde fon olarak kullanıldığı biliniyor.

Neden Gitmeliyim? İncecik kumu ve sığ deniziyle Kaş’ın ve hatta Türkiye’nin en güzel plajlarından biri olan Patara, adını Patara Antik Kenti’nden alıyor. Ayrıca kumsal, deniz kaplumbağalarının (Caretta caretta) yumurta bıraktıkları yerler arasında bulunduğu için devlet tarafından korunuyor.

Caretta Carettaların yumurtlama dönemlerinde, plaj sabah 8 akşam 8 arası dışında kullanıma kapatılıyor. Patara Plajı’nda Kaş Belediyesi’ne ait beach olarak hizmet veren günübirlik bir tesis bulunuyor.

Antalya şehir merkezinden otobüs ve toplu taşıma araçları ile; Kaş Otogar’dan ise 20 dakikada bir hareket eden minibüslerle birlikte Patara Plajı’na kolayca ulaşılabiliyor. Patara Plajı’nın en dikkat çekici yeri kum tepeleri oluyor.

Kaçırmayın! Bu kum tepelerini, Patara Antik Kenti’ni ve de plajı sabah ve akşam saatlerinde atla gezebileceğiniz 2,5 saat süren turlar düzenleniyor. At safari turları yukarıda da bahsettiğim Patara At Çiftliği tarafından organize ediliyor.

Bunların yanı sıra hemen hemen hiç durmayan rüzgarı nedeniyle rüzgar sörfü için de uygun olan plaj, profesyonel sporcuların akınına uğruyor. Patara Plajı’nda tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir kafe bulunuyor. Kafenin elde ettiği gelir ise Gelemiş Köyü’nü geliştirmek amacıyla kullanılıyor.

Öyle ki köyde bulunan çay bahçesinin, yolların, okul restorasyonunun ve köy camisinin tadilatının bu sayede yapıldığı biliniyor. Plajda, duşa kabin, wc ve soyunma kabini gibi imkanlar da mevcut olup; en yakın konaklama tesisi Gelemiş Köyü’nde bulunuyor.