Saklıkent ismi gibi saklı kalmış doğal zenginliklerimizden bir tanesidir. Yüksek dağların arasında kalmış vadiden gelen kar sularının yarattığı 18 km.lik bir kanyondur. Son yıllarda doğa yürüyüşçülerinin ve Fethiye ve Antalya’ya turistik amaçla gelen tatilcilerin uğrak merkezlerinden biri olmuştur.

Saklıkent, serin suları ve yüksek çınar ağaçların altındaki restoran ve dinlenme mekanlarıyla, sıcak yaz günlerinde tatilciler için çölde bir vaha halini almaktadır. Kanyon içinden ileriye doğru suyun kaynağına yapacağınız yürüyüşte, gittikçe kapanan vadi bir süre sonra güneşi kapatacak, hatta üşümeye başladığınızı hissedeceksiniz. Kanyon içinde yer yer oluşan çamurun cilde iyi geldiğini ve yüzünüze ve vücudunuza sürmenizde sakınca olmadığını da belirtmekte fayda var sanırım.

Yaz tatilinizdeki bir gününüzü böyle bir doğa harikasının içerisinde değerlendirmek farklı bir tecrübe olacaktır. Saklıkent yakınlarında tarihi mekanlar da yer almakta olup dönüş yolculuğunda  antik tiyatroya ve kral mezarlarına da uğranabilir.

Saklıkent’te Nerede Yemek Yenilir?

Saklıkent yolu üzerinde bir çok börekçi mekan ve restoran olmakla birlikte Saklıkent’e gelmeden dönülen Yakapark’taki Tlos Yakapark canlı alabalık restorantı ağaçlar üzerinde oluşturulmuş sedirlerde bir yemek molası için uygun bir seçenek olacaktır. Mekanın buz gibi havuzunda beş dakika ayaklarını tutabilene bir içecek, on dakika tutabilene yemek bedava.

Saklıkent’e Nasıl Gidilir?

Saklıkent Fethiye merkeze 40 km. uzaklıkta olup, yaz tatilinde sahil ve denizden farklı bir aktivite düşünen tatilciler için alternatif bir mekan olmuştur. Saklıkent’e ulaşım için illa ki özel arabanız olmasına gerek olmayıp, Fethiye merkezden kalkan Kadıköy dolmuşlarıyla bir saatlik bir yolculuk sonrasında erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca günlük kiralayacağınız bir arabayla sabahtan öğlen yemeğine kadar Saklıkent’te konaklayabilir, öğleden sonrası için yine yakın sahillerden Kaputaş plajını yada Patara’yı ziyaret edebilirsiniz.