Karavan kamp tatili, bilinen klasik tatil anlayışından farklı olarak, özgürce gezmek, doğanın kucağında özgürce konaklamak, sabahları kuşların cıvıltısıyla uyanmak, geceleri yıldızları seyrederek uyumak gibi kavramlarla ilişkilendirilerek tanımlanabilir. Türkiye’de karavan turizmine uygun bir çok alan bulunmaktadır. Karavan tatilcileri elektrik, buzdolabı, güvenlik gibi beklentileri olması halinde kamp alanlarını tercih etmeleri daha uygun olacaktır. Türkiye’deki kamp alanlarından başlıcaları aşağıda verilmiştir.

1-Olympos-Antalya

Türkiye’nin en meşhur ve eski kamp yerlerinden biri olan Olympos Çıralı, yeşille mavi Akdeniz’in buluştuğu doğa güzelliklerinden bir tanesidir. Hem doğa hem de deniz tatili yapılabilecek ender alanlardan bir tanesidir. Kamp alanında elektrik, buzdolabı, masa, sandalye, tuvalet, duş gibi hizmetler mevcuttur. Antalya’da çok sayıda kamp alanı olmasına rağmen Demre’deki Andriake Camping temiz, yeşillikler içinde konaklayabileceğiniz güzel bir mekandır. Yakın turistik mekanlardan biri olan Kekova da tekne turu yapmak, yüzmek ve yürüyüş yapmak için ideal bir yerdir.

2-Kabak Koyu-Fethiye

Akdeniz’in en güzel koylarından birini seyredebileceğiniz tek bir yer seçme hakkınız olsaydı, Kabak koyu en başta seçilebilecek yer olurdu. Bakir kalabilmiş yeşil örtüyle kaplı bu koyda muhteşem doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Yeşil ile maviniz birleştiği Kabak Koyu’na Faralya Köyü’nden ulaşılabilirsiniz. İster manzarayı seyredebileceğiniz bir yerde isterseniz de deniz kenarında bir noktada kamp yapma imkanınız bulunmaktadır.

3-Borçka-Karagöl (Artvin)

Manzarası, oksijeni ve barındırdığı bitki örtüsüyle dünyanın en özel ve doğa zengini köşelerinden biri olan Borçka’da doğanın kucağında, kuş sesleri arasında, güzel bir kamp tatili yapmak mümkün. Kamp alanında tuvalet, restoran, duş vb. ihtiyacın olan her şeyi bulabilirsin. Bu muhteşem doğa parkında yapacağınız uzun yürüyüşlerde unutamayacağınız manzaralara eşlik edebilirsiniz.

4-Yedigöller-Bolu

Sonbaharda en güzel doğa fotoğrafları çekebileceğin yerlerin başında Bolu Yedigöller gelir. Çünkü burada doğanın bin bir rengini bir arada görmek mümkün. Yedigöller Milli Parkı içinde kamp alanı da bulunuyor. Ama bölgede karavanını alıp gezebileceğin çok güzel doğa harikası yerler de var. Abant, Gölcük, Akkaya gibi yerleri de gezip çevrelerinde konaklayabilirsin.

5-Kapadokya-Nevşehir

Karavanla rotanı biraz daha kültürel bir mekana sürmek istersen dünyanın en muhteşem köşelerinden biri olan Kapadokya’ya doğru yol alabilirsin. Bu bölgedeki en ünlü kamp alanı Kaya Kamping. Havuzu bile bulunan Kaya Camping’de sabahları güne balon turlarının eşsiz manzarasını izleyerek uyanabilirsin.

6-Gökçeada-Çanakkale

Doğa gezileri yanında su altı dalışı, kitesurf ya da windsurf yapmak isteyenler için Gökçeada şahane bir tercih. Kefalos en popüler kamp alanlarından bir tanesi. Yine de zevkinize uygun olacak şekilde farklı kamp yerlerini tercih edebilirsiniz. Adanın buram buram kekik kokan yollarında özgürce yol alıp, tarih ve doğanın iç içe geçtiği güzellikteki köylerini keşfedebilirsiniz.