Deseler ki kızıl çam ormanlarının içerisinden her daim yeşil ile maviyi görebileceğim, güneşin denizden batışını her akşam izleyebileceğim, ömrüme ömür katacak bir yer arıyorum, size tavsiye edebileceğim yerlerden bir tanesi de Faralya köyü olurdu. Zaten dünyaca ünlü Times dergisi de bizim duygu ve düşüncelerimize ortak olmuşcasına Faralya’yı Türkiye’deki altı gizli cennetinden biri olarak değerlendirmiştir.

Faralya köyü Fethiye ilçesine 15 km mesafede olup çevresinde Kelebekler vadisi ve Kabak koyu gibi cennet köşelerini barındırmaktadır. Kabak koyuna, Faralya’nın içerisinden itibaren yapacağınız yarım saatlik bir doğa yürüyüşüyle yada Faralya köyü merkezinden kalkan dolmuşlar veya işletmecilerin traktörleriyle ulaşabilirsiniz. Kelebekler vadisine de aynı şekilde halatlarla yaratılmış patika yol üzerinden erişim imkanınız olmaktadır.

Meşhur Likya yolu üzerinde bulunan Faralya köyü, Roma ve Likya döneminden bir çok kalıntıya da ev sahipliği yapmaktadır. Faralya’nın Hisar mahallesi, Kabak mahallesi ve Orta mahallesi olmak üzere üç tane mahallesi bulunmaktadır. Denize dik yamaçlar üzerine kurulmuş bu mahalleler Akdeniz’in büyüleyici güzelliğine günün her saatinde ortak olmak için fırsat yaratmaktadır.

Eğer bu yaz gürültüden ve spot ışıklarından uzak, yıldızları ışıklarının altında, ağustos böceklerinin cıvıltısıyla, dinlendirici ve huzur verici bir tatil arıyorsanız Faralya ve çevresi tam size hitap etmektedir.

Faralya’ya Nasıl Gidilir?

Fethiye merkezden kalkan dolmuşlar ile Ovacık, Ölüdeniz güzergahı üzerinden Faralya’ya ulaşılabilir.

Deniz yolu ile ulaşım sağlamak istersek, Ölüdeniz’den kalkan teknelerle Kabak koyuna gelinebilir oradan yine dolmuş yada traktörlerle Faralya’ya ulaşılabiliriz.

Kendi aracımızla da dolmuş güzergahını takip ederek Faralya’ya ulaşabiliriz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta Ölüdeniz’de sahile kadar inmeden sola dönen Kıdırak yolunu takip edeceğimizin farkında olmamız olacaktır.