Yakaköy’de bulunan güzel bir bahçe içerisindeki üç adet galeri ve bahçe içine yerleştirilmiş birbirinden farklı heykelleri ile Knidos Sanat Akademisi, Nevzat Metin tarafından kurulmuştur. Knidos Antik Kenti’ne 13 kilometre uzaklıkta yer alan akademi, eski okul binasının yenileme çalışmalarının ardından sanat için tekrardan kullanıma açılmıştır.

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in Afrodisisas’ın Çığlığı isimli fotoğraf sergisinden,  daha pek çok sanatçının sergilerini açtığı bir yer. Bunun yanı sıra genç sanatçıların tablo ve seramik eserlerinin satışının yapıldığı bir galeri mevcut.

Neden Gitmeliyim? Sadece bir ziyaretçi olarak katılmak zorunda değilsiniz tabi ki atölye çalışmalarına katılım gösterebilirsiniz. Yukarıdaki paragrafta bahsettiğim heykel bahçesi en güzel noktaları arasında yer alıyor. Farklı heykeltıraşların meydana getirdikleri eserler arasında fotoğraf çekiliniyor.

Kaçırmayın! İçerisinde yer alan tablolardan beğendiklerinizi satın alabilirsiniz. Burada bulunan hediyelik eşya dükkanı ve kafeterya mevcut.